fb
10, които...Специални

10 теми в QuizUp, с които да покажеш, че си истински фен на хубавите книги

3 мин.

Лято е, жега е – точно сега е времето да поразмърдаме малките сиви клетки, както би казал драгият Екрюл Поаро. И понеже съм сигурен, че го правиш усърдно с много четене, дай си малко почивка от книгите и покажи какво е останало от тях в спомените ти.

Аз лично от седмица го правя активно през приложението с викторини QuizUp в безмилостна борба с чудесна съпруга, умен кум, чаровни приятели и други съперници от цял свят и никак не съжалявам! О, това не е промоционален текст, по-скоро е емоционален, а линкове с това как да се включиш в манията можеш да видиш в края на текста.

А сега – ето и моето предложение за 10 теми в QuizUp, с които да покажеш, че си истински фен на хубавите книги.

QuizUp Harry Potter

1) Колекцията от теми, посветени на рождения ден на Хари Потър – около 31 юли е съвсем нормално да има цяла колекция с поклон пред великия млад магьосник. С въпроси за самия Хари, за героите, филмите, цитати и дори магиите – определено за истински фенове.

2) Цитати от книги – ето тук можеш да покажеш колко внимателно четеш. Аз лично не си падам по рецитирането на запомнени пасажи от книги, но това не означава, че едно такова умение не заслужава адмирации.

3) Завърши заглавието на книгата – мислеше си, че знаеш всички заглавия? Помисли пак! Срещу други попрочели подобаващ брой книги съперници ще успееш да получиш реална представа колко още ти остава до пълното съвършенство.

4) Литературни герои – детективи, принцеси, магьосници, онеправдани младежи и супер герои – истинска палитра с… характер. Една от любимите ми, определено!

5) Детска литература – мисля, че ще ми отнеме известно време да убедя дамите от екипа на „Детски книги“ да се включат тук, така че дотогава имаш възможност да натрупаш точки. Защото, когато те дойдат, нямаш никакъв шанс :)

6) Шерлок Холмс – да го подминем? Няма начин. И ако историите на сър Артър Конан Дойл не са ти достатъчни, можеш да се прехвърлиш в 21 век с въпросите около вълшебния сериал на ВВС с Бенедикт Къмбърбач „Шерлок“.

7) Светът на Диска – не може да си истински фен на Пратчет, ако не си поне 10-то ниво в тази категория! Добре де, същото се отнася и за „Властелинът на пръстените“, „Здрач“ и „Игрите на глада“.

8) Игра на тронове – категория, официално свързана с екранизацията на HBO, но на кого му пука – важно е да има алени сватби, погубени герои и летящи дракони!

9) Криминална литература – признавам, най-трудната за мен категория, защото не си падам много по крими книгите. Определено за феновете ще е шеметно преживяване!

10) Литература: обща тема – това е за всезнайковци, наистина. Мотото е „Спечели ме още с „Отело“ и понеже въпросите са толкова разнообразни, оставих за черешка на тази наистина вкусна като торта подредба. Ако ти е прекалено общо, можеш да си поиграеш на класическа, класическа европейска, британска или американска литература. Весело!

На финала ще предупредя – много, ама много внимавай в картинката, защото Деси Желева е царицата на голяма част от тези теми за последните няколко месеца, а през август съм се зарекъл да не й се давам никак. Така че – открий ме, предизвикай ме и нека по-добрият победи :) И не забравяй да напишеш в коментарите на кое ниво си от различните категории!

QuizUp е напълно безплатна в онлайн вариант на QuizUp.com, както и за iOS, Android и Windows Phone.