fb
БългарияНовини

Камелия Кучер представя втория си роман – „Нощ“

2 мин.

След успеха на първия си роман „Дом“, талантливата Камелия Кучер официално представя втората си книга „Нощ“ (изд. „Хермес“). Премиерата на романа ще бъде на 10 октомври от 18.30 часа в хотел „Арена ди Сердика“ в София, а „Аз чета“ е медиен партньор на събитието.

„Нощ“ е история за смелостта и страха, за приятелството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта, за предателството и прошката, която даваме на другите и на себе си. Част от действието в книгата се развива през 1943 година в Рим. В разгара на Втората световна война едно момче с пъстри очи търси пътя към едно момиче с лунички, в което се влюбва от пръв поглед. Виторио копнее да стане част от света на Ева. Наблюдава книжарницата на баща й, запленен от всичко, което я заобикаля. Но една съдбовна нощ прекършва невинното им детство и стъпква мечтите им. Ева е отведена надалеч, а Виторио се чувства безсилен пред лицето на съдбата, смъртта и жестокостта.

Години по-късно – през 1991 година, в Умбрия, Виторио води тих и усамотен живот, докато един ден пътя му пресича непознато момиче с лунички, което му напомня миналото. Избягала от дома си, своенравната Лучия е познала болката от загубата също като него. В желанието си да й помогне, Виторио постепенно разголва душата си, връщайки се към спомените си за копнежите, отчаянието и любовта, озарила живота му. И решава да разкаже в книга историята на тази любов.

Откъс от романа може да прочетете тук, а какво сподели Камелия Кучер дни преди премиера вижте тук. 

Камелия Кучер издаде своя дебютен роман „Дом“ през 2018 г. след години пътуване по света. Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, тя завършва образованието си в Женева, преди окончателно да се завърне със семейството си в България.

Ако не сте чели първата книга на Камелия – „Дом“, може да я поръчате тук с 10% отстъпка с код azcheta, а „Нощ“ може да поръчате тук.