fb
Ревюта

„Швейцарското ножче“: нетърпеливият дебют на един криминален роман

1 мин.
swisskatt

swisskattТази електронна книжка стои на компютъра ми от няколко седмици. И днес й дойде редът – кратко четиво, точно като за в автобуса след дълъг уморителен ден. Разказът на Александър Кат за „жестокото“ швейцарско ножче, разбит на няколко подчасти и пуснат като електронна книга, увлекателно завърта около едно неразгадано убийство. За да ни доведе до край, без много подробности, както можете да прочетете в самата книга долу.

Кат е редовен „клиент“ на литературните страници на няколко родни издания и това си личи в стила му. Е, личи си също така, че има сериозна нужда от коректорска намеса след всеки написан текст. Другия път ще си знае, че трябва да мине и през тази процедура преди да пусне PDF-а в обращение.

Фабулата около промушкания с швейцарско ножче труп преминава от полицая, през шефа на полицията, през луди и нормални. И се обръща на толкова много градуси, че да има място и за отворен финал. А ако самият сюжет не ви се стори достатъчно забързан, сравненията на Кат могат да променят това усещане.

Лично според мен този кратък текст има сериозни шансове да се превърне в нелош криминален роман. Плод на малко повече авторски труд и добро издателско рамо.

Цялата е-книга можете да видите тук.