fb
БългарияНовини

В Благоевград започва серия от литературни работилници за млади таланти

1 мин.

През ноември в Благовград започва серия от литературни работилници, а „Аз чета“ е съорганизатор.

Работилниците за творческо писане и механика на работа ще се провеждат веднъж на всеки две седмици, а първата ще се проведе тази неделя, 3 ноември.

В рамките на работилниците популярен български писател или поет ще гостува на клуба по творческо писане. Всяка среща ще протича в две части, за да могат самите участници да извлекат максимална полза от тях. В първата част гостът ще разказва за своя опит и ще дава съвети за писане, а във втората младите творци ще четат свои произведения и ще обсъждат заедно с госта своите текстове.

Подобен тип менторство е доказано най-добрият начин за един начинаещ автор да подобрява своя стил и практики на писане – ползва се и в най-престижните програми по творческо писане в цял свят.

Зад идеята за серията от творчески работилници стоят усилията на STAGE BAR, Български младежки Червен кръст – Благоевград и Jumaya Stage Fest, а ето и информация за първите две събития:

На 3 ноември от 17:30 до 21:30 часа с младите творци от Благоевград ще се срещне Марин Трошанов, автор на трилогията „Ламя ЕООД“ и комиксите за Робота Чапек.

На 17 ноември, отново от 17:30 до 21:30 часа на клуба по творческо писане ще гостува Радостина А. Ангелова, автор на шест романа, сред които „Виенски апартамент“, „Афиши в огледалото“ и „Бал в Мулен Руж“.

Подробна информация за творческите работилници може да намерите тук.

Снимка: Pixabay