fb
@-книгиЕ-книги

Българска авторка може да бъде издавана от Amazon с подкрепа на читателите в Kindle Scout

2 мин.

Българската писателка Силвия Атипова, която от години публикува романтични комедии под псевдонима Силвия Ашби (Sylvia Ashby), има шанс да стане най-продаваният роден писател онлайн с помощта на Amazon. Третата книга на Атипова – „Pot Love 2: The Sinking Chef“, е приета да участва в програмата за независими автори Kindle Scout и може да бъде издадена, ако до 13 април получи достатъчно подкрепа от читателите.

Amazon е безспорно най-влиятелният участник на книжния пазар – през 2016 г. техният дял в САЩ е 74%, а Kindle, електронният четец на компанията, осигурява достъп на стотици милиони читатели годишно до всички публикувани книги на платформата. Популярността на Amazon не е случайност, а плод на агресивна политика за откриване и разработване на нови и нови начини на книгите да намират своите читатели.

Програмата Kindle Scout най-лесно би могла да се обясни с фразата „Amazon търси талант“: писатели предлагат книги, които досега не са публикувани под никакъв формат, а ако от редакцията на Kindle Press одобрят кандидатурата, я представят на сайта си. След това читателите имат 30 дни да гласуват на база корица, кратко описание и първа глава дали биха искали да видят тази книга публикувана.

„Ако читателите и Kindle Scout подкрепят книгата, за мен това ще е създаването на мечтан екип за работа: аз ще се съсредоточа в писането на още и още книги, а Amazon ще правят това, което правят най-добре – ще се грижат всеки, който има профил при тях, независимо дали е в Австралия или Германия, да е чул за книгите ми“, каза специално за „Аз чета“ Силвия.

Ако достатъчно хора номинират книгата и Kindle-скаутите решат да застанат зад нея, Силвия Атипова ще се сдобие с милиони читатели по света, благодарение на гигантската маркетингова машина на Amazon. Това ще се случи в рамките на 5-годишен договор и 50% авторски отчисления, а според условията на Kindle Press всеки от публикуваните автори на скаутската програма получава аванс от $1500.

Можете да разгледате и номинирате „Pot Love 2: The Sinking Chef“ тук. Ако книгата бъде публикувана, всички номинирали я ще получат безплатно електронно копие.

[ + ]