fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниПо света

Български проект за финансова грамотност е номиниран за престижна награда

1 мин.
biblioteka ruse

призБългарски проект на русенската регионална библиотека „Любен Каравелов“ е номиниран от Международния съюз по далекосъобщения за престижните награди на Информационното общество WSIS Prizes 2016, съобщава cross.bg.

Проектът на русенската библиотека участва в категорията „Изграждане на капацитет“. Той е насочен към подобряване на грамотността на децата във финансовата област. Целта е библиотеката да се превърне в модерна, достъпна и иновативна среда за деца и млади хора, където те да придобият базова финансова грамотност.

400 проекта от целия свят са кандидатствали за наградите до 31 януари тази година. 316 от тях, сред които и българската инициатива, са номинирани да продължат в следващите фази на конкурса.

Подборът за WSIS Prizes 2016 г. вече се намира в третия си етап, в който до 10 март чрез онлайн гласуване, ще бъдат определени по три проекта от всяка от 18-те катерогии, които продължават в следващия кръг. Победителите ще бъдат обявени на форума The World Summit on the Information Society (WSIS) от 2 до 6 май в Женева.

Може да подкрепите българския участник в надпреварата на страницата на наградите.