fb
10, които...@-книгиЕ-книгиСпециални

Десетте най-продавани е-книги на 2014 г. според Kobo

3 мин.
e-knigi

Производителят на е-четци Kobo изнесе доклад за тенденциите в развитието на пазара на е-книги преди няколко дни. Представяме ви най-продаваните дигитални книги според онлайн продажбите на сайта на канадската компания. За щастие, повечето от книгите в тази класация са достъпни на български език – вижте ги.

ne kazvay sbogom1. “Не казвай сбогом” от Джилиан Флин (изд. “Ера”)
Трилърът, който от няколко години е абониран за челните места на бестселър класациите, е напрегнат и необичаен разказ за отношенията между двама души, които превръщат любовта помежду си в грозна смесица от лъжи и омраза.

2. “Вината в нашите звезди” от Джон Грийн (изд. “Егмонт България”)
Тийн романът, който превърна малки и големи в заклети почитатели на Грийн. Не са много книгите, около които се е разразявала подобна всеобща истерия. Дали “Вината в нашите звезди” е прехвалена, или не – всеки читател сам трябва да реши.

3. “Бунтовници” от Вероника Рот (изд. Егмонт България)
„Бунтовници”, втората книга от поредицата “Дивергенти”, отвежда читателите на едно наситено с невероятен екшън и екстремни усещания пътешествие, изпълнено с обрати, романтични моменти и прозрения за човешката природа.

4. “Предани” от Вероника Рот (изд. Егмонт България)
Сюжетът на третата финална книга от поредицата “Дивергенти” е интелигентен и сложен. Опасност, съмнения и напрежение дебнат отвсякъде, а химията между Трис и Тобиас продължава да бъде сърцераздирателно осезаема.

5. “Дивергенти” от Вероника Рот (изд. Егмонт България)
Книгата, която даде началото на една от най-запленяващите янг адълт антиутопии. Сигурни сме, че позиционирането й най-ниско от трите книги, се дължи просто на пика в продажбите й през 2013-та. А сега е време за останалите две книги от поредицата.

shtigletsat6. “Щиглецът” от Дона Тарт (изд. Еднорог”)
Романът печели наградата “Пулицър” за 2014 г. за художествена проза и се радва на изключителен интерес от страна на публиката и критиката. Книгата е описана от журито като “красиво написан роман за съзряването, с изключително добре обрисувани образи“.

7. “Written in My Own Heart’s Blood” от Диана Габалдон
Осмата книга от поредицата „Друговремецът“ дълго време стои в челото на класациите за популярна англоезична литература, а преди броени дни спечели и вота в категория „Любовен роман“ на читателските награди на Goodreads.

8. „Великолепната жена“ на Греъм Симсън (изд. Бард)

 „История, която ще ви накара да се смеете с глас – толкова изобретателна и завладяваща, че ви се приисква да станете част от света на романа. Признанията на Дон напомнят за Бриджит Джоунс, за Ник Хорнби и Амели Пулен… но героят въпреки всичко е уникален. Предупреждаваме ви, ще се влюбите в него!”, в. “Гардиан”

9. “Тайната на моя съпруг” от Лиан Мориарти (изд. Хермес)

„Тайната на моя съпруг“ е изумителен роман, който трябва да прочетете на всяка цена! Ще ви разтърси и накара да преосмислите и оцените собствения си живот.”, в. „Сън“

10. “Philomena” от Мартин Сиксмит
Истинската история на Филомена Лий, търсеща даденото си за осиновяване незаконно дете. Разказана от журналиста Мартин Сиксмит и превърнала се в чудесен филм с 4 номинации за „Оскар“ и лейди Джуди Денч в главната роля.