fb
БългарияНовини

Безплатни работилници за деца и читателски клуб отваря Нов български университет

1 мин.

Нов български университет отваря читателски клуб и безплатни работилници за ученици от 1. до 5. клас, съобщиха от висшето учебно заведение. Център за книгата на НБУ отправя покана към децата и техните родители за среща на 4 юли от 16 ч. в зоната със сините столчета в библиотеката на първи етаж в университета. Тогава библиотекарите Цвета Илиева и Юлиана Станимирова ще представят колекция „Библиотека за ученика“, включваща художествена литература, учебници и учебни помагала.

„Читателската карта за ученици е безплатна, необходима е единствено Декларация за съгласие от родител или настойник за деца под 16 години“, допълниха от университетската библиотека. На разположение на децата е и литературна лавица с творбите за четене през лятото в книжарницата в първи корпус.

Родителите и децата ще могат да научат повече и за работилниците за ученици „Играя и зная“, в която студенти от Нов български университет забавляват и обучават безплатно ученици през ваканцията в Център за книгата.

Програмата започва на 1 юли със забавни математически игри „В света на числата“, Илюстрация към приказка „Тримата братя и златната ябълка“ на 5 юли, Фотографска илюзия „Истории зад кадри“ на 15 юли и 15 август, работилница за реклама „Бонбонена реклама“ на 21 юли, ателие за изписване на древни писмени знаци „Древните тайни“ на 12 август.

Участниците в работилниците трябва да бъдат от 1 до 5 клас и да се запишат предварително за участие на телефон 02/8110296 от 9.00 ч. до 17.30 ч. всеки делничен ден.