fb
От издателстватаСпециални

Бил Брайсън отново ни води на пътешествие с „Пътят към Литъл Дриблинг”

2 мин.

Advertorial

Казват, че нищо не е по-забавно от Бил Брайсън по време на пътешествие и ни оредстои отново да се уверим в това с новата му книга „Пътят към Литъл Дриблинг” (изд. Еднорог). Романът е част от селекцията на Amazon за най-добри книги на месец януари 2016 и е в списъка с бестселъри на NY Times от своето излизане до сега.

Bill Bryson-photo by Sam BrysonПреди двайсет години Бил Брайсън потегля на обиколка из Великобритания, зеления и дружелюбен остров, който се е превърнал в негова втора родина. Резултатът, „Записки от един малък остров”, е най-големият бестселър сред пътеписите, а според гласуване, организирано от BBC, това е и книгата, която представя най-точно Великобритания.

Две десетилетия след появата на книгата, превърнала се в част от съврменната класика, Брайсън предприема нова обиколка из Великобритания, за да разбере какво се е променило и дали нещо е останало същото. От южния курорт Богнър Риджис до бруления от ветровете северен край на Острова, през големи градове и непознати селца, той преоткрива очарователно ексцентричната страна с прекрасна природа и драматична история. Комични ситуации и забавни коментари се редуват с немалко сериозни теми, поднесени с неповторимото умение на Брайсън – начините, по които Британия се бори за своята природа, решава екологични проблеми и съхранява историческите си забележителности, любопитни, нови и не толкова познати факти за миналото и настоящето на страната и за личности, изграждали облика на Великобритания.

В „Пътят към Литъл Дриблинг” Бил Брайсън безпогрешно открива както очарователното и идиотското, така и комичното и скандалното, рисувайки ясна и точна картина на всичко най-добро и най-лошо в съвременна Великобритания.

Още за книгата можете да разберете тук.

[ + ]