fb
Ревюта

„Червенорозка и Белоснежка“ – приказка за противоположностите, които се обичат

2 мин.

„Червенорозка и Белоснежка“ (изд. „Софтпрес“) е поредната изненада от любимата ми разказвачка Рут Сандерсън. За малките и големите читатели, които познават предишните й книги, няма да е изненада, че тази е още един авторски преразказ на приказка, съчетан с красиви въздействащи илюстрации.

Червенорозка е весела, безгрижна и обича да дава израз на емоциите си, а Белоснежка е кротка и вглъбена в себе си. Двете сестрички си приличат само по най-важното – добротата и обичта, които изпълват сърцата им, но са неразделни във всичко, защото истински се допълват.

Момичета живеят в хармония с природата в идилична къща в гората с добрата си майка. Те са работливи, отговорни и привързани съм дивите животни.

Една сурова зимна вечер неочакван гост тропа на вратата им – страшен кафяв мечок. Домакинята няма много време, за да реши дали да го пусне вътре и да го спаси от бурята, или да го отпрати. След тази среща започват да се случват странни неща…

Не искам да издавам повече от историята, но ще кажа, че е замесено алчно джудже с ужасен характер, купища скъпоценности и омагьосан принц.

Вълшебните илюстрации и текст ни разказва за силата на търпението и доброто, които побеждават и са награждавани с най-ценните дарове. Рисунките на Рут Сандерсън допълват историята и са толкова майсторски изпипани, че сякаш всеки момент ще изскочат от страниците или пък читателят ще бъде погълнат от техния свят.

„Червенорозка и Белоснежка“ е четвъртата приказва от Сандерсън, която чета, и за четвърти път останах очарована от красивите картини и разказваческия талант на писателката художничка. Препоръчвам ги, защото знам, че те имат силата да носят светлина, усмивки и вдъхновение.

Не пропускайте и отзивите на Преслава за книгите на Рут Сандерсън – „Пепеляшка“, „Дванайсет танцуващи принцеси“ и „Снежната царкиня“.