fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден втори на Пролетния базар на книгата 2014

2 мин.
proleten bazar na knigata 2014

Emil TonevВторият ден на Пролетния базар на книгата е малко по-скромен от съпътстващи събития в Културната програма в сравнение с откриващия, но това не означава, че те не са по-малко интересни за любителите на книгите. 

Още в 17.00 ч на сцената на левия полуетаж в НДК е премиерата на романа на Емил Тонев „Понякога ангели“. Книгата ще представи Деян Енев и издателство „Хермес“.

Веднага след това, от 18 ч. Манол Пейков от ИК „Жанет 45“ и дизайнерът Минчо Костадинов ще представят на малки и големи гости на базара уникалния за България проект за интерактивна детска книга-игра „Малката Божана в подводния свят. Малката Божана

Отново в 18.00 ч, но на щанда на изд. „Персей‘ (№ 209), любителите на балканската литература ще имат възможност да се срещнат със сръбския писател Братислав Петрович и романа му „Цариградски друм и да си вземат автографи.

Автограф може да си вземете и от поета Ивайло Добрев, който гостува на щанда на ИК Жанет 45 от 18:00 ч с новата си книга „Птица в ключалката„.

Книжната вечер на сряда ще завърши с две премиери на български автори. От 19.00 ч на левия полуетаж в НДК ще бъде официалното представяне на романа „Ничия“ от Христина Панджаридис, в което специалното участие ще вземе поетесата Мирела Иванова. (Прочетенете ревю на „Ничия“ от Славена).

По същото време, 19.00 ч, но в друга част на града – Опера кафе (ул. „Георги. С. Раковски“ 113) писателят Радослав Парушев ще представи най-новия си роман Отвътре“ (изд. „Сиела“), като обещава изненади, посветени на десетия юбилей на „Бързалитература“ и музикален съпровод от Koka Mass Jazz.

[ + ]