fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден четвърти на пролетния базар на книгата

2 мин.
proleten bazar na knigata 2014

Сякаш неусетно вече е петък и Пролетният базар на книгата навлиза в най-интензивната си фаза. В последния работен ден за седмицата издателите са подготвили интересни срещи с едни от най-популярните съвременни български автори, не липсват и книжни представяния и премиери.

Vladimir zarevСъбитията в петък, 6 юни, ще започнат със сериозна тематика още от 11 ч., когато на сцената на културната програма на Пролетния базар на книгата (ляв полуетаж, НДК) Асоциация „Българска книга“ организира пресконференция на тема „Образованието е най-успешно, когато няма ограничения в избора на учебници”, по време на която ще обсъди изказването на министър Клисарова от началото на седмицата за издаването на учебници и добрите практики на европейското образование. (становището на издателите, разпространено до медиите, може да прочетете ТУК)

След извънредната пресконференция събитията за деня ще продължат в следобедните часове с възможност на всички гости на панаира да се срещнат с едни от любимите си български автори. Гостуващото съзвездие на панаира започва още в 15.00 ч, когато на щанда на издателство „Жанет 45“ ще бъдат Гергана Рачева и Оля Стоянова. От 17.00 ч автографи на читатели ще раздават Владимир Зарев на щанда на издателство „Хермес“ (326), Богдан Русев на щанда на издателство „Обсидиан“ (328), Ваня Щерева на щанда на издателство „Сиела“ (331) и поетът Манол Глишев на щанда на издателство „Жанет 45“, а от 18.00, отново на щанда на „Сиела“, ще бъде писателят Михаил Вешим.

Zapiski po revolutsiata Evgenii DaynovОт 17.00 ч на сцената на културната програма (ляв полуетаж, НДК) ще бъде и представянето на последните две книги на Федя Филкова – стихосбирката „Нищо тъмно“ и сборника с разкази „Третата жена“ (изд. Изток-Запад).

Петъчната вечер ще завърши с премиерата на най-новата книга на Евгений Дайнов „Записки по революцията: в България и другаде”, том 1 (изд. Милениум), която ще бъде представена пред читателите от 19.00 ч от сцената на Пролетния базар на книгата (ляв полуетаж, НДК)

[ + ]