fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден трети на Пролетния базар на книгата 2016

4 мин.
Bazar na knigata 2016

На четвъртък му се носи славата на един от по-спокойните дни на традиционните книжни изложения в НДК. Подходящ момент за всички, които се чувстват некомфортно от големите тълпи, тръгнали на поход за книги. Препоръчваме ви третия ден на Базара за приятна разходка сред дебрите на художествената и нехудожествена литература. 

Разгледайте планираните събития, за да знаете къде да поспрете и какво да търсите:

Международна конференция на организациите за репрографски права (IFRRO)
Организатор: РЕПРО БГ и Асоциация „Българска книга“
Място: зала 7, ет.5, НДК
Начало: 9:00 до 17:30

Среща с Анастасия Димитрова. Анастасия Димитрова е тренер в „Работилница за личностно развитие ЗЕНОМ“, водещ на интелектуалните тренинги „Скоростно четене“, „Суперпамет-Мнемоника“, семинар-телесна практика „Гимнастика за мозъка“ и вечери на творческите и интелектуални игри „ИгрУм“.
Представя: изд. „Инфодар“
Място: щанд № 331
Начало: 14:00 до 20:00

Представяне на „Шекспировската трагедия“ и „Salve Deus Rex Judaeorum“. „Шекспировската трагедия“ включва лекциите на един от най-изтъкнатите експерти по шекспировската проза за всички времена –  А. С. Брадли, а „Salve Deus Rex Judaeorum“ е дело на първата официално постановена английска поетеса – Емилия Ланиър. Книгите ще представят съответно проф. Александър Шурбанов и Владимир Трендафилов.
Представя: изд. „Изток-Запад“
Място: сцена/ляв полуетаж, НДК
Начало: 16:00

Представяне на „Стихотворения“ и „Книги на отраженията“ от Инокентий Аненски. За пръв път на български език излизат два тома с творби на Инокентий Аненски – „Стихотворения“ и „Книги на отраженията“. Съставителството и превода са на поетесата Валентина Радинска, а предговорът е от големия руски критик и изследовател проф. Владимир Смирнов.
Представя: изд. „Захарий Стоянов“
Място: сцена/ляв полуетаж, НДК
Начало: 17:00

Книга с автограф с Ивинела Самуилова. Ивинела Самуилова е автор на пет книги, които бързо се наредиха сред най-търсените заглавия на българския книжен пазар: „Животът може да е чудо“, „Ако животът не е чудо“, „Къде отиваш, пътнико?“, „Жената, която търсеше любовта“ и „Гатанки от небето“
Представя: изд. „Хермес“
Място: щанд № 328
Начало: 17:30

Представяне на „Точки на пресичане“ на известната австрийската авторка Марлене Стрерувиц – една от най-ярките представителки на съвременната европейска проза и драматургия.
Представя: изд. „Гея-Либрис“
Място: сцена/ляв полуетаж, НДК
Начало: 18:00

Среща с автограф с Росен Карамфилов. Росен Карамфилов –  „един от поетите на младите“ ще представи новата си стихосбирка „Церебрална поезия“.
Представя: изд. „Жанет 45“
Място: щанд № 327
Начало: 18:00

Книга с автограф с Вероника Денева. Вероника Денева дебютира през 2010 г. с романа „Един друг живот“, който впечатли журито на  Националния литературен конкурс „Хермес“ за млад автор и спечели първо място.
Представя: изд. „Хермес“
Място: щанд № 328
Начало: 18:30

Книга с автограф с Васил Стефанов. Среща с писателя Васил Стефанов – Слона и премиера на дебютния му сборник с разкази „Клубът на гъсоците”.
Представя: изд. „Унискорп“
Място: НАТФИЗ, голямата кинозала на ул. „Раковски“ № 114
Начало: 18:30

Представяне на новата книга на Иван Стамболов – Сула „Янаки Богомил. Загадката на иконата и слънчевия диск“.
Представя: изд. „Гутенберг“
Място: сцена/ляв полуетаж, НДК
Начало: 19:00

Среща с автограф – Людмила Миндова и стихосбирката „Животът без музика“.
Представя: изд. „Жанет 45“
Място: щанд № 327
Начало: 19:00

Среща с Дария Карапеткова и нейната книга „За PRевода“. Дария Карапеткова е изтъкнат преводач от италиански език, литературен критик, преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“. Сред преведените от нея автори са творци като Елена Феранте, Тициано Терцани, Бепе Севернини, Изабела Албрици. Носител е на наградата на Факултета по славянски филологии за дебютна литературоведска книга, както и на Съюза на преводачите за изследване в областта на теорията и критиката на превода.
Представя: изд. „Колибри”
Място: Литературен клуб „Перото“, НДК
Начало: 19:00

[ + ]