fb
От издателстватаСпециални

Детективско търсене на великденски яйца

2 мин.

Традицията повелява на Лазаровден девойки да обикалят от къща в къща и да събират яйца. Издателство Ciela и фондация Credo Bonum обаче са решили да променят традициите и канят да поканят всички деца да се включат в първия голям предвеликденски детективски лов на скрити яйца в Зоопарк София на 12 април, събота, от 11 ч. Младите детективи трябва да се оборудват предварително с детективски шал, добро настроение и търсачески умения, а техни домакини ще бъдат Тими Провала и Мечо Тотала, герои от новата книга за деца „Тими Провала”.

Правилата за лова са лесни – всеки трябва да намери едно от скритите на „местопрестъплението” яйца, срещу което ще получи награда книга или лакомство. 11-годишното момче с червен шал и шапка с надпис „бисквити“ Тими Провала и 680-килограмовият полярен мечок Мечо Тотала са собственици на реномираната детективска агенция „Тотал Провал“ ООД. Те ще посрещнат децата на на местопрестъплението – „Площадката на слона” в Зоологическата градина.

„Мечо Тотала отбелязва, че в зоопарка не се разрешава влизането с домашни любимци, велосипеди, тротинетки, ролери, топки, балони, самолети и танкове. А Тими ви напомня да си приготвите 2 лева за вход, ако сте до 18 години, и 4 лева, ако сте пълнолетни. Ако все още нямате навършени, 4 ще може да влезете безплатно. Ако сте дебел и сочен тюлен по-добре е да не идвате, защото Мечо Тотала често сънува как много разсеяните тюлени се превръщат във вечеря“, обръщат внимание организаторите от Ciela и Credo Bonum. 

Ловът на скрити яйца ще бъде част от започналата в сряда кампания „Походът на книгите“ и ще продължи с активности в цялата страна до 23 април, когато се отбелязва Международния ден на книгата и авторското право.

Egg hunt

[ + ]