fb
БиблиотекитеНовини

Дни без глоби във Варненската библиотека до 15 януари

1 мин.
biblioteka varna

biblioteka varnaПо време на празниците варненската регионална библиотека „Пенчо Славейков“ обявява традиционните си „Дни без глоби“, съобщава Moreto.net. Целта на инициатива е да бъдат събрани изгубените книги на библиотеката.

Всеки читател, който е заел материали от библиотеката и е забавил връщането им в срок, може да донесе ползваните книги и некнижни носители до 15 януари 2015 година, без да бъде санкциониран.

Варненската библиотека провежда “Дни без глоби” два пъти годишно – по време на Коледните и Новогодишни празници и по време на Великденските празници.

„Тези кампании имат голям успех, тъй като много хора са забравили по една или друга причина да върнат взети книги и това е времето, в което те го правят без вътрешно притеснение за провинение. За нас е важно, че книгите отново се връщат в библиотеката и могат да се ползват“, казва Емилия Милкова, директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, цитирана от агенция „Фокус“.

От библиотеката представиха и новата си услуга „Електронна заявка”. Тя дава възможност на всеки абонат да заяви документи или книги, които да бъдат предварително доставени от хранилищата. При заявка, до края на следващия работен ден читателят ще получи отговор по електронна поща, уточняващ в коя сграда и в кой отдел на библиотеката ще намери заявените документи.