fb
БлогБлогове

Дни на любовта и еротиката в „Аз чета“

1 мин.

Тематичните седмици в „Аз чета“ са нещо, което започнахме почти на шега преди няколко години, именно с първите „Дни на любовта“. През 2015 добавяме нов елемент – еротиката, защото пораснахме достатъчно, за да не се изчервяваме, когато става дума за секс. По същата причина приемаме и любовта много по-сериозно, гледаме да не се разкриваме дори в най-любовните ревюта, които пишем.

Тази седмица ще свалим гарда и задръжките.

Ще ви разкажем за книгите, които ни разтапят, карат ни да се усмихваме, да мечтаем. Книги, които подаряваме на хората, когато искаме да им намекнем за чувствата си. Ще се върнем назад към любовните романи, с които сме израснали и които ни създадоха непостижими очаквания за романтиката и противоположния пол.

Ще си поговорим за книжни грехове и грешни удоволствия с хартиен привкус. Още тази вечер Петрана Петрова ще ви предизвика да очертаете границите на любовта и еротиката в съвременната литература с интересна и провокативна дискусия в Orange Books Cafe от 18:30 ч в компанията на Белослава Димитрова (поет и радио водещ), Димитър Божков (философ) и Тодор Тодоров (философ и писател).

Дни на любовта и еротикатаЩе си поговорим за феномени като „Петдесет нюанса сиво“ и техните алтернативи. За най-великите любовни романи, писани някога. За разликите между любовта и литературата и за приликите между тях.

Защото обичаме книгите. А най-хубавите книги разказват за любов.

Всичко от тематичната романтична седмица може да следите с тага „Дни на любовта и еротиката“ на сайта или като кликнете на специалния банер.