fb
На щанда на...ПанаирътСпециални

Добре дошли на щанда на „Дъбови листа“ (Шатра А, щанд 122)

2 мин.

Advertoroial

Книгите на семейното издателство „Дъбови листа“ и тази година ви очакват на Пролетния базар на книгата. Ще ги намерите при други прекрасни заглавия – тези на „Мармот“ на Шатра А, щанд 122. Ето и част от книгите на „Дъбови листа“, на които си заслужава да обърнете внимание.

Белгийският тандем Елен Делфорж – Кантен Гребан спечели сърцата на българската публика (читатели и ценители на изкуството) първо с книгата „Мама“, а тази година и с „Любов“. И двете издания са луксозни – с твърди корици, малко текст и изящни илюстрации. А най-притегателната им сила са емоционалните послания, които са перфектни за подарък за любим човек. Текст и изображения се сливат в перфектна хармония, така че книгите да са истинско бижу за домашната библиотека. На щанд 122 ще ги намерите и в комплект с отстъпка.

Илюстрирана отново от Кантен Гребан, книгата с три от най-обичаните приказки на Ханс Кристиан Андерсен е великолепен подарък както за малки, така и за пораснали читатели. В книгата „Приказки“ можете да прочетете пълните версии на „Палечка“, „Малката русалка“ и „Славеят и императорът“.

Ако посещавате Базара с деца, непременно се отбийте на щанд 122. Книгата „Жабчето Жо“, написана и илюстрирана от Нуша Роянова, разказва за малко жабче, което неуморно търси своето призвание. Експериментира, проваля се, но накрая взема важно решение. Книга за силата на приятелството и будния дух, от която всяко дете може да научи много. Сборникът с приказки пък „От деца за деца“ 2 е творение изцяло на млади таланти. Текстовете са избрани с конкурс, който издателството провежда две поредни години, а илюстрациите са дело на децата в школата по рисуване във Варна на Нуша Роянова.

И, разбира се, любимата на много деца поредица за кучето Джак и котката Ема също ще бъде на първа линия на щанда. Забавните приключения на Вики, родителите ѝ и домашните им любимци са чудесен избор за история преди лягане на малките читатели. Книгите са написани и илюстрирани от Нуша Роянова, а отскоро тя прави и онлайн поредица видеа „Цветни приключения с Нуша“, в която разкрива техниките за рисуване в произведенията.