fb
СпециалниЧети с мен

Донеси последната си любима книга на “Чети с мен” и я подари на читАлнЯта

2 мин.

чети с менТази година 6 юни със сигурност ще е един от най-книжните дни в календара. “Чети с мен” е все по-близо и хубавите новини около всички активности, свързани с инициативата, ни подготвят за истинко читателско пиршество в Градската градина на София.

Поредната порция книжно предизвикателство идва от екипа на Сдружение за градски читални и читАлнЯта, която съвсем скоро ще бъде постоянно читателско “гнездо” за любителите на хубавата съвременна българска и световна литература.

В деня на “Чети с мен” те отново организират масова дарителска акция за набиране на книжната колекция на новата читалня. Тази събота събитието е под мотото “Донеси последната си любима книга на “Чети с мен” и я подари на читАлнЯта”. По този начин организаторите искат да провокират желаещите да дарят именно книги, които наистина харесват, обичат и искат да споделят с останалите. Остават критериите, заложени от първата акция на 24 май – книгите да са написани след Втората световна война и да са издадени през последните 20 години.

Най-добър ориентир какви книги се търсят за читАлнЯта може да намерите в предварителния списък на сайта www.читАлнЯта.bg. Разбира се, на място може да донесете и други издания, извън списъка, които наистина вярвате, че си заслужават да намерят място в читАлнЯта.

До 6 юни, както и след масовата акция по време на „Чети с мен“ книги ще се събират в бар Fresh Up, който се намира точно срещу павилиона (между Costa кафе и ДСК, ул. княз Александър I Бетенберг 6А).

За всяко дарение организаторите на акцията издават специален сертификат за дарение, който ще дава възможност и за издаване на безплатна читателска карта за читАлнЯта след нейното откриване.

За да не пропускате нищо около активностите на читАлнЯта, може да харесате страницата на Сдружение за градски читални във фейсбук и да се присъедините към специалното събитие за дарителската акция.