fb
СпециалниЧети с мен

„Drawing Day – да рисуваме заедно“ и на „Чети с мен“ 2015

1 мин.
da risuvame zaedno

За шеста поредна година България се включва в международната инициатива „Drawing Day“, която има за цел 1 000 000 детски рисунки, създадени по актуална тема за един ден, да се споделят в социалните мрежи. „Drawing Day – България – да рисуваме заедно“ ще се проведе на 6 юни (събота) в рамките на второто издание на „Чети с мен“.

Темата, по която децата ще рисуват тази година, е „Нарисувай увреждане“, а всички рисунки ще бъдат подредени в импровизирана изложба между дърветата.

В Пловдив „Drawing Day – България – да рисуваме заедно“  ще започне от 10:00 до 12:00 часа в Цар Симеоновата градина (до Пеещите фонтани). Организатори на събитието са Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и младежите от Център за работа с доброволци към РНБ „Иван Вазов“.

„За всички присъстващи сме подсигурили и прекрасна литература, защото ще могат да вземат участие и във второто издание на Националната инициатива „Чети с мен“. Какво по-хубаво от среща с изкуството?! Да го направиш в прекрасен парк, с книга в ръка, шарени боички и много приятели, с които да споделиш приказния миг!“, приканват организаторите.

„Drawing Day – България – да рисуваме заедно“  ще се проведе в над 14 града на страната.