fb
НовиниПо света

Джоан Роулинг с нови истории за Хари Потър за Коледа

1 мин.

Dzhoan RoulingДжоан Роулинг ще зарадва многобройните почитатели на Хари Потър с дванайсет нови разказа за знаменития магьосник дни преди Коледа, съобщава thebookseller.com.

Писателката обяви на официалния си сайт Pottermore.com, че всеки ден от 12-ти до 24-ти декември ще публикува по един разказ за приключенията на Хари.

Новите истории ще включват враждебния Драко Малфой и Флориан Фортескю – съдържателя на „Сладоледената къща“, като техните образи ще бъдат допълнени с нова информация.

Потребителите на Pottermore.com ще бъдат зарадвани и от още неочаквани изненади около Коледа. За да се впуснат в приключенията например, феновете на Хари Потър ще трябва да решат римувани гатанки.

През юли Джоан Роулинг публикува история за вече 34-годишния магьосник и приятелите му по време на Световната купа по куидич. На Хелуин писателката отново подари на почитателите си шест разказа, един от които за злодейката Долорес Умбридж.

Роулинг издадепоследната книга от поредицата „Хари Потър и Даровете на смъртта“ през 2007 г., но изглежда все още не е готова да се откаже напълно от героите, направили я толкова популярна и обичана.

Всички новости около историите и предстоящите изненади могат да бъдат следени и в Twitter чрез хаштага #PottermoreChristmas.