fb
От издателстватаСпециални

Елица Виденова представя „Хляб за утре“ в София

1 мин.

Advertorial

Елица Виденова представя седмия си поетичен сборник „Хляб за утре“ (изд. „Хермес“) в столицата с медийната подкрепа на „Аз чета“. Събитието ще се състои на 12 септември (сряда) от 18:30 ч. в Клуб „Журналист“ (ул. „Граф Игнатиев“, №4, етаж 1) като част от културната програма на „Алея на книгата“ – София 2018.

Елица Виденова (снимка: Slovo.bg)

Елица Виденова е родена на 20 май 1966 г. в гр. Батановци, Пернишко, а от 1991 г. живее и работи във Варна. Авторка е на поетичните книги „Луда вода“ (1993), „Бродница“ (1997), „Олтар за Юди“ (2000), „Котва за връщане“ (2004), „Небе на кредит“ (2009) и „Яж ябълки и си мълчи“ (2013). Нейни стихове са публикувани в регионални и национални литературни издания, включвани са и в антологии на българската поезия. Носителка е на множество награди. Превеждана е на руски, украински, френски, полски, македонски, арабски и албански език.

Членува в Международната академия на писателите и публицистите (МАПП), Международната славянска литературна и артистична академия и Съюза на българските журналисти. Членка е на издателския форум на списанието за литература, музика, кино, театър, пластични изкуства, история, архитектура „Световете“ (София). Има 20-годишен стаж като телевизионен и радиожурналист. От октомври 2010 г. е директор на БНР – Радио Варна.

Премиерата се осъществява със съдействието на Съюза на българските журналисти и Клуб „Журналист“.

[ + ]