fb
БългарияНовини

Епизод 9 от „Книжният подкаст“, в който си говорим с Мануела Драганова за романа „Ана“ и как се издава книга в САЩ

2 мин.

В епизод 9 на „Книжният подкаст“ ще намерите дневната си доза вдъхновение. В него Еми се срещна с една силна и талантлива жена – Мануела Драганова. По тези си качества авторката си прилича с героинята в дебютния си роман „Ана“ (изд. „Сиела“), който излиза на български, след като вече е издаден на английски език в САЩ.

От разговора с Мануела ще разберете любопитни подробности от процеса на издаване на книга в Америка и как работи един редактор на Стивън Кинг – или по точно Даниел Бъргес, работил както върху романа „Доктор Сън“, така и върху книгата „Ана“. Какво общо има с „Ана“ Силициевата долина и кой ѝ подава ръка, за да стигне и до България – чуйте лично от авторката на романа.

„Аз гледам на тази книга като на живо същество. Ана си живее вече нейния си живот. Тя е като едно дете – отначало има нужда от грижи, но после си стъпва на краката и тръгва по пътя си“, споделя Мануела.

Ако този епизод ви е харесал, можете да се абонирате за „Книжният подкаст“ в най-големите подкаст платформи – Spotify, Anchor, ApplePodcasts, GooglePodcasts и др.

Вижте още:

Епизод 8 на „Книжният подкаст“, в който Мила говори за авторски права с Милена Стефанова от изд. „Софтпрес“

Епизод 7 на „Книжният подкаст“ идва директно от фестивала „Враца – книжен град“

Епизод 6 на „Книжният подкаст“, в който си говорим с Камелия Кучер за втория ѝ роман “Нощ“

Епизод 5 на „Книжният подкаст“, в който обръщаме представите за четенето на плажа