fb
ГалерияМултимедия

Футболистите на „Берое“ също отбелязаха 23 април

1 мин.

Футболистите и треньорският щаб на ПФК „Берое“ (Стара Загора) се оказаха сред най-изненадващите участници в Маратона на четенето по случай Световния ден на книгата и авторското право в сряда. Те се включиха в „Голямото нощно четене” в старозагорската книжарница „Приятели“ сред много фенове на отбора и любители на книгите, съобщава официалният сайт на клуба.

Цялото участие на клуба в кампанията цели да насърчи четенето сред подрастващите, да създаде интерес у тях към книгите, да привлече вниманието им с примера на техните идоли. „С включването си в тазгодишния Маратон на четенето, всички от ПФК „Берое“ се надяваме, че сме стимулирали още повече  българските деца да четат книги и да спортуват“, казват беройци.

В началото на вечерта Георги Костадинов и Салим Керкар показаха и футболните си умения с дрибъл между книгите, а за да докажат, че книгите не са препятствие за тях, жонглираха с топка в краката и книга в ръката.

Освен че четоха откъси от български и световни класици, футболистите участваха и в различни игри, свързани с литературни произведения. Иво Иванов, Владимир Зафиров, Николай Чипев и Георги Костадинов участваха в най-трудното изпитание и познаха откъси от „Под игото“, „Патиланци“, „Пипи дългото чорапче“ и „Дон Кихот“. Игор Джоман пък с удоволствие почете пред гостите на френски.

[ + ]