fb
НовиниПо света

Футболният „Ливърпул“ пуска безплатна детска книга за легендата Кени Далглиш

2 мин.

Легендата на „Ливърпул“ Кени Далглиш е главен герой в детска книга, oзаглавена King Kennyнаучаваме от официалния сайт на отбора. Тя е придружена и от късометражен филм по случай 125-годишнината на клуба.

King Kenny разказва историята на един от най-великите във футбола и предава важните житейски уроци, които Далглиш е усвоил по време на вдъхновяващото си изкачване към върха – на терена и извън него. Написана е в стихотворна форма от детския автор Гавин Маккормак, който цели да предложи на феновете на „Ливърпул“ нов поглед към едно от най-емблематичните имена на отбора.

King Kenny е създадена с подкрепата на главния спонсор на тима Standard Chartered, а премиерата й се състоя в местно училище. Далглиш споделя по повод събитието:

Фантастично е да представя книгата на децата от местната общност и да ги насърча да прекарват повече време в четене.

Ема Шелър, която е начело на глобалния маркетингов отдел на Standard Charteredкоментира:

Нямаше как да не отбележим 125-годишнината на „Ливърпул“, без да отдадем дължимото на №7. Кени Далглиш е човек, вдъхновявал клуба и феновете му поколения наред. Неговата страст, опит и влияние са докоснали множество сърца, така че създадохме тази детска книга и късометражния филм към нея, за да почетем това наследство. То е вечно, пълно с традиции, добродетели и уроци, които можем да усвоим вътре в себе си.

King Kenny е достъпна онлайн като безплатна интерактивна електронна книга. Феновете могат да изтеглят копие в PDF формат на шест езика – английски, традиционен и опростен китайски, малайски, индонезийска, виетнамски и корейски. Почитателите на аудиокнигите също не са забравени и могат да изтеглят историята в любимя си формат. В печат ще бъде пуснат и лимитиран тираж, който ще бъде разпространяван през мрежата на „Ливърпул“ и Standard Chartered.

Чуйте откъс от книгата в това видео:

Снимка на публикацията: Liverpool FC