fb
БиблиотекитеНовини

Габровската библиотека с мобилна версия на сайта си

2 мин.

libgabrovoРегионална библиотека “Априлов – Палаузов” – Габрово пусна мобилна версия на своя уебсайт, твърдят от институцията. Мобилната платформа m.libgabrovo.com е част от цялостното обновление на страницата на библиотеката, осъществено по проекта „Нови възможности за достъп до информационни услуги чрез уебсайта на Регионална библиотека – Габрово и мобилната му версия”.

„Обновеният web сайт и мобилната му версия илюстрират възможностите на библиотеката за осигуряване на достъп до разнообразни електронни и дигитални ресурси за образование, самообразование и забавление – организация на свободното време, повишаване професионалните компетентности, възможности за стартиране и развиване на собствен бизнес, за „учене през целия живот”, обясняват от библиотеката. „Основна цел на проекта е повишаване на информационната осигуреност на гражданите и потребителите на Регионална библиотека „Априлов–Палаузов“ чрез въвеждане на съвременни е-услуги и мобилен достъп“, става ясно още от съобщението на културната институция.

В мобилния сайт посетителите могат да направят справка в онлайн каталог на книгите и периодиката, да подадат електронна заявка за междубиблиотечно заемане, да видят краеведския календар и други. За децата и учениците от Габровска област са създадени специализирани страници – „За децата“ и „Е-образование“. На потребителите от областта, от страната, а също и от чужбина пък е осигурен лесен и бърз достъп до информация за региона чрез електронен портал на Габровска област „Регион Габрово“.

Финансирането на редизайна на сайта на библиотеката е по Грантова схема за иновативни проекти на Програма „Глоб@лни библиотеки – България“ – ГСФИП 2013 година, а изработката на дело на PrimaSoft.

Допълнение:  Наши читатели ни писаха, че това не е първата библиотека с мобилна версия на сайта си, като преди това подобна платформа пускат библиотеките на НБУ, АУБГ и др.

[ + ]