fb
БългарияНовини

Гледайте онлайн срещи с писатели, преводачи и художници от Детския литературен фестивал

1 мин.

В рамките на три дни – от 14 до 16 декември – се проведе първото онлайн издание на  Международния литературен фестивал за деца и младежи. През тези наситени с книжни емоции дни най-младите читатели се срещнаха с хората, които творят магията на книгата. Това са неуморните и вдъхновени писатели, преводачи и художници от различни страни и епохи по света.

В срещите и ателиетата, проведени онлайн, децата четоха, рисуваха, обсъждаха книги, вдъхновяваха се, научиха се как се прави трейлър на книга, а малки и големи си спомниха за Валери Петров и Вадим Лазаркевич. Под надслова „Четенето е магия“ изминаха три дни, посветени на книгите и четенето. Сред участниците бяха писателката Мария Донева, влогърът Крис Захариев, художничките Капка Кънева и  Лиляна Дворянова, детският автор Ненко Генов, и още много.

Видеата от срещите са достъпни и дори да сте пропуснали някое от събитията, можете да ги гледате по всяко време онлайн, в YouTube канала и Facebook страницата на Международния литературен фестивал за деца и младежи.

Фестивалът е организиран от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерство на културата и Столична община.