fb
Книги и киноСпециални

Филмовата версия на „Спящата красавица“ с Анджелина Джоли с рекорден дебют

1 мин.

p_230491Дългоочакваното завръщане на Анджелина Джоли към света на голямото кино с „Господарка на злото“ се увенча с грандиозен успех, съобщават дистрибуторите на лентата от Форум Филм България. Новата филмова екранизация по мотиви от „Спящата красавица“ превърна Злодеида в най-доходоносната героиня на актрисата у нас с боксофис от 330 576 лв. за премиерния уикенд.

Злата орисница, утвърдила се като един от най-емблематичните образи на Дисни, покори и световната кинокласация, където също стана най-касовият дебют за половинката на Брад Пит със 170 млн. щатски долара приходи от продажба на билети. В България, освен нов рекорд за Анджелина, епичното фентъзи „Господарка на злото“ зае в класацията по премиерни приходи за 2014 година почетното второ място след „Ной“ с Ръсел Кроу в главната роля.

„Господарка на злото“ показва непознатото лице на класическата история „Спящата красавица“ точно 55 години след премиерата на обичаната Дисни анимация, като я представя през погледа на лошата орисница Злодеида. Епичното фентъзи връща на голям екран добре познатите приказни герои, като ги представя в различна светлина и разкрива ключови подробности от характерите и живота им.

Вижте и официалния трейлър на мегапродукцията:

[ + ]