fb
БългарияНовини

Ханс-Оке Лиля представя „Сияние в мрака“ в България

2 мин.

Двайсет години след създаването на една от най-посещаваните уебстраници за Стивън Кинг, шведът Ханс-Оке Лиля идва в София по покана на издателство „Плеяда“ за представянето на сборника „Сияние в мрака“, съставен от самия него. Срещата с Лиля ще се състои в „Хеликон-Витоша“ на 6 януари 2018 г. от 11:00 ч. и се очертава да бъде най-голямото събиране на почитатели на Стивън Кинг в България досега!

През 1996 г. страстният почитател на Стивън Кинг създава уебсайта „Библиотеката на Лиля“. Отначало публикува само информация от други източници, но младежът постепенно започва да добавя свои коментари и рецензии. Днес сайтът е сред най-посещаваните уебстраници за Краля на ужаса, харесван е и от запалените почитатели, и от онези, които тепърва откриват магията на този автор.

По повод двайсетгодишния юбилей на „Библиотеката на Лиля“ Ханс-Оке създава антологията „Сияние в мрака“, съдържаща 12 разказа от 13 автори. Самият Лиля споделя:

Шест от дванайсетте разказа ще прочетете за първи път в настоящата антология, а някои дори са написани специално за нея. Останалите шест са били помествани само в списания, ето защо е твърде възможно да ги виждате за първи път.

Каква е причината за огромния му успех? Искате ли да научите последните новини от света на Стивън Кинг? Да прочететемнения за филмите по негови книги? Да разберете какво мислят феновете? Влезте в „Библиотеката на Лиля“, Верни читатели от цял свят, и ще получите всичко това, дори много повече. Защото Ханс-Оке Лиля не само рецензира книгите, разказите и филмите, а интервюира по телефона, по имейла и на живо най-значимите личности в света на Краля, включително самия него.

А в специално видеообръщение към българските си читатели той допълва:

Надявам се, че вече сте си купили книгата, защото на 6 януари ще бъде в България, за да ви дам автографи!

[ + ]