fb
Ревюта

„Денис Бергкамп: Хладнокръвие и скорост“ – за възходите и паденията на една футболна легенда

1 мин.

„Хладнокръвие и скорост“ ни разкрива любопитни факти от живота на един от най-великите холандски футболисти от последните десетилетия.

Дейвид Уинър, спортен журналист, чиято страст е холандския футбол, с непродражаем диалогичен стил превежда читателя от обещаващото начало на кариерата на юношата на „Аякс“, през огромното разочарование в „Интер“, до рененсанса му ви в лондонския Арсенал и завършва с участието му „революцията на играчите“ в родния „Аякс“ отпреди няколко години.

Денис Бергкамп говори открито за стремежа си към съвършенство, за страха си от летене със самолет, за проблемите си в „Интер“, за възхода си в „Арсенал“, за динамиката на отношенията в холандския национален отбор.

Но Дейвид Уинър не спира дотук. Той пътува из Европа, за да потърси и гледните точка на роднините, на бившите съотборници, на треньорите, дори на противниците. Именно този различен подход придава на книгата допълнителна драматичност и оставя на читателя сам да отсъди на чия страна е правдата.

„Хладнокръвие и скорост“ ще ви срещне с едни от най-влиятелните личности в модерния футбол – Йохан Кройф, Арсен Венгер, Йън Райт, Тиери Анри, Патрик Виера, Марко ван Бастен и много други. Ще ви разкаже за Непобедимите от Лондон, за най-добрия холандски отбор, който така и не спечели голям трофей, за бъдещето на Аякс.

Автор: Георги Стоянов, член на Управителния съвет на официалния български фен клуб на „Арсенал“ (Arsenal Supporters Club Bulgaria)

Премиерата на книгата ще се състои на 21 декември, четвъртък, в Литературен клуб „Перото“.