fb
От издателстватаСпециални

Идва четвърта книга от поредицата „Милениум“!

1 мин.
Lagerkrsnts

Издателство „Колибри“ е придобило правата за издаване на четвъртата част от поредицата на покойния Стиг Ларшон „Милениум“. Предвижда се книгата да излезе през август 2015 година, когато се навършва десетилетие от публикуването на първото заглавие – „Мъжете, които мразеха жените“.

„Приятели, щастливи сме да оповестим факта, че „Колибри“ купи правата за продължението на знаменитата трилогия „Милениум“, задала стандарт за въздействие и многопластовост на съвременния скандинавски трилър“, написаха в неделя от издателството.

Автор на новия роман ще бъде Давид Лагеркранс, чието дело е нашумялата биография на футболиста Златан Ибрахимович. Според официалната информация продължението ще бъде самостоятелно издание с участие на познатите персонажи, но Лагеркранс няма да си служи с непълните ръкописи или бележки.

„Когато ми изложиха идеята за пръв път, след като се възстанових от първоначалния шок вече нямах търпение да започна работа. Дори не мога да си спомня кога за последно съм бил толкова надъхан – надъхан и ужасен в същото време“, казва шведският писател.