fb
Ревюта

До края на света и отвъд с животните от големия двор

1 мин.

истории от големия дворКъде е краят на света? Ако си охлюв, пиленце, таралеж или жабок, вероятно смяташ края на двора, в който живееш, за край на света. Точна така мислят и животните от книжката “Истории от големия двор. Пътешествие до края на света” (изд. Сиела).

Това се променя когато пиленцето Яй убеждава охлюва Арко, жабока Аби, мишлето Амау и таралежчето Алкау да се изкатерят по оградата, за да видят какво има отвъд нея. Не се съмнявайте, че експедицията ще е тежка, опасна и с изненадващ финал. Но също така не се съмнявайте, че група добри приятели с приключенски дух и смелост могат да покорят всяка ограда. Че как иначе когато си имат байряк и каски от орехови черупки с червени стрелки, които да символизират стремежа им нагоре?

Пропуснах да ви кажа, че животните живеят в двора на семейство Марлюнки, затова не е чудно, че историята за тяхното голямо пътешествие е увлекателно разказана от “бащата” на детектива Унки Марлюнки, Иван Раденков. Неговият разказ пък е облечен в прекрасни пъстри и забавни илюстрации от Яна Казакова, а интересното й оформление на средните страници, ще ви въвлече в катеренето съвсем отблизо.

“Истории от големия двор. Пътешествие до края на света” е номинирана за наградата “Бисерче вълшебно” 2016 в категория „Откриватели“.

Ревюто е публикувано първо в сайта „Детски книги