fb
НовиниПо света

Издателите на Шон Пен промотират романа му с… негативни отзиви

1 мин.

Дебютният роман на актьора Шон Пен, озаглавен Bob Honey Who Just Do Stuff, излезе на книжния пазар на 27 март и вече получава опустошителна критика, научаваме от New Haven Register. В отговор издателите му от Simon&Schuster пуснаха реклама в The New York Times и The Washington Post, която цитира негативните коментари и призовава: „Прочети и реши сам“.

Мотото на рекламата гласи: „Критиците се съгласяват!“. То е последвано от критични цитати, свързани с писателския опит на световноизвестния американски актьор. В провокативната реклама са включени части от ревютата на реномирани издания като Marie Claire, Chicago Tribune и USA Today:

Романистът Шон Пен трябва да бъде спрян.
Huffington Post

Честно, скрий се, Шон Пен.
Marie Claire

Освен критиката обаче, рекламата съдържа и думите „Мигновен национален бестселър“ и посочва добре известни имена, които са се изказвали ласкаво за книгата. Салман Рушди, Джейн Смайли, Пол Теру, Стюарт Дибек, Сара Силвърман и Бил Мар са само част от авторите, които подкрепят романа. Теру пише:

Комичен, кошмарен и пълен с енергия, Боб Хъни е герой в Тръмповите времена, в които живеем, отразен в счупеното огледало на прозата на Пен.

 

Изображения: New Haven Register