fb
Книги и киноСпециални

Издават „дневника“ на Елиът от сериала „Mr. Robot“

1 мин.

Личните записки на главния герой в сериала „Mr. Robot“ („Господин Робот“) Елиът Олдерсън ще бъдат издатени като книга, съобщава The Bookseller. Дневникът ще бъде озаглавен „Господин Робот: Червената количка“, а негови автори са сценаристите на поредицата Сам Есмаил и Кортни Луни.

Телевизионната поредица на USA Network проследява историята на експерта по киберсигурност Елиът (Рами Малек), който става част от хакерската групировка fsociety, след като е привлечен лично от нейния мистериозен лидер – Mr. Robot. Разказът в сериала се води лично от Олдерсън, а в голяма част от епизодите той записва своите мисли в тетрадка по съвет на личния си терапевт. Именно тези записки ще видим като част от маркетинговата стратегия на продуцентите.

Световната премиера на „Господин Робот: Червената количка“ е на 1 ноември, но вече може да бъде направена предварителна поръчка за книгата в Amazon. Читателите ще станат свидетели на вътрешните борби в съзнанието на Елиът и опита му да си върне контрола върху собствения си живот. За да бъде максимално близо до мистичността на самата поредица, издателите от Abrams са подготвили няколко елемента от дневника, които ще могат да „изчезват“ – изрезки от вестник, откъсната страница, мистериозен плик и няколко скици на Елиът.

„Mr. Robot“ има две награди „Златен глобус“, три награди „Critics’ Choice®“, награда „Пийбоди“ и награда на Писателската гилдия на САЩ. В момента тече и вторият сезон на сериала, в който важната роля на самия Господин Робот се изпълнява от Крисчън Слейтър.

[ + ]