fb
НовиниПо света

Дж. К. Роулинг публикува новата си книга онлайн

2 мин.

Дж. К. Роулинг обяви, че новата ѝ книга The Ickabog ще излезе на части безплатно на собствен уебсайт, научаваме от Bookriot. Това ще се случва в периода 26 май – 10 юли. Роулинг и преди е говорела за написването на политическа приказка, която е планирала да публикува след книгите за Хари Потър, но проектът в крайна сметка е бил отложен.

Книгата най-накрая ще бъде издадена по-късно тази година, но писателката реши първо да я публикува онлайн, за да могат децата да я четат, докато са принудени да останат вкъщи. Тя описва творбата си като „написана, за да бъде четена на глас„, тъй като точно това е направила заедно с двете си по-малки деца, докато я е пишела. Книгата е написана така, че дори деца между 7 и 9 години да могат да я четат сами.

Относно политическите теми в историята, Роулинг заявява:

The Ickabog е история за истината и злоупотребата с власт. За да избегна един очевиден въпрос: идеята ми дойде преди повече от десетилетие, така че не е предназначена да се чете като отговор на всичко, което се случва в света в момента. Темите са безвременни и могат да се прилагат за всяка епоха и за всяка страна. The Ickabog не е Хари Потър и не включва магия.

Книгата ще излезе на английски език през ноември 2020 г. Освен на хартиен носител, читателите ще могат да се насладят и на аудиокнига, както и на електронен вариант. В публикуваното издание на книгата ще има илюстрации от деца. Роулинг предвижда това като още едно занимание за тези, които са си останали вкъщи заради коронавируса. Инструкции за изпращане на рисунките могат да бъдат намерени на theickabog.com. Въпреки че най-добрите илюстрации ще бъдат избрани от издателите във всяка страна, писателката прикани родителите и настойниците да споделят творенията на децата си в Twitter като използват хаштага #TheIckabog.

Първите две глави вече са достъпни на сайта. Всички авторски възнаграждения от книгата са обещани за помощ за хора, които са били особено засегнати от пандемията.

Снимка: Bookriot

Прочетете още:

Дж. К. Роулинг разкри дали ще има нови истории за Хари Потър

8 вечни книги, препоръчани от Дж. К. Роулинг

Дж. К. Роулинг – живот след Хари Потър

Джоан Роулинг – приказка в реално време