fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Книги и киноСпециални

Джеймс Камерън уговаря фантаст да напише романи по “Аватар”

1 мин.
Avatar

Режисьорът на “Аватар” Джеймс Камерън ще възложи на фантаста Стивън Гулд да създаде четири книги, базирани на филма и планираните му три продължения, съобщава британският вестник The Guardian.

Гулд, който е автор на романа “Телепорт” (Jumper), филмиран през 2008-ма година, е доста ограничен във времето да започне книгите по “Аватар”. Първият роман от поредицата се очаква на книжния пазар през 2016-та година.

Steven-Gould

Стивън Гулд

“Стивън е една от ярките светлини в съвременната научна фантастика”, казва Камерън. “Отдавна се възхищавам на световете и героите, които той пресъздава в своите романи и истории. Ние сме истински късметлии да привлечем огромния талант на Стивън във вселената на филма. Той вече работи отблизо с мен и сценаристите, за да въплъти разширяващия се свят на “Аватар”.

Стивън Гулд е президент на организацията Science Fiction and Fantasy Writers of America и изглежда правилният избор за сагата, обвързана с тематиката за околната среда, защото много от неговите книги споделят именно същите интереси.