fb
Ревюта

Как да порасна? А трябва ли?

1 мин.

Петя Александрова е добра позната и обичана от българските деца, които с удоволствие четат нейните приказки и стихчета – винаги близки до техния свят и неизменно криещи лека закачка и усмивка. Малката книжка „Как да порасна“ (изд. „Ина“) не прави изключение. Тя събира 10 стихотворения на писателката, които разкриват размислите и затрудненията, които се въртят в детските глави.

„Как да порасна“ е подходяща за деца, които вече могат да четат, но не се чувстват съвсем уверени, че да се справят с по-дълги текстове. Кратките и забавни стихотворения на Петя Александрова ще им покажат удоволствието от книгите, без да ги отегчат нито за минута. Книгата е идеална и за съвместно четене с мама/татко/баба/дядо (вие допълнете), като можете да се редувате с децата при четенето. Имайте предвид обаче, че стиховетете може да ви накарат да се замислите къде изчезна радостта от малките неща в живота и да изпитате съжаление, че вече нямате смелост да напишете ето такова писмо до крава:

Кравата на всички мляко дава.
Значи е приятел тази крава.
Щом ми е приятел, то тогава
ще й пиша днес на тази крава:
„Пращай мляко с повече какао!
Поздрав и целувки, краво. Чао!“

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Книгата е номинирана в категория „Откриватели“ на награда „Бисерче вълшебно“ 2018.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]