fb
Издателски проектНовини

Книжно представяне на 1562 м надморска височина

1 мин.
na bial svyat

na bial svyatТрадиционно книжните премиери са в “културни” зали или “арт” кафета, започват след работно време и събират градските души на чаша литературно вдъхновение след разнообразни ежедневни задачи. Нашите приятели от хижа Козя стена, обаче знаят, че може да има много по-нетрадиционни книжни премиери и още тази събота, 20 юни, ще ни докажат това с представянето на книгата “На бял свят” на Мариан Желев.

Първо, защото всичко ще се случи в планината на 1562 м сред усмихнатия отбор хижари и планинари-ентусиасти и второ, защото самото стигане до мястото за книжната премиера си е цяло приключение.

Самата книга „На бял свят“ (очаквано) също е събрала разкази от планината – Пирин, Рила, Стара планина, Родопи. Случки, каквито всеки пази и в определен момент му се иска да разкаже. Разкази за хора, които Мариан Желев е срещнал и иска да „покани“ в своята книга, за да излязат „На бял свят“.

Ако всичко това ви е заинтригувало литературно или чисто планинарски, не се колебайте да подготвите обувките за планински преход и да заявите своето участие, като се обадите на официалните телефони за връзка на хижата: 0882 440 757, 0887 07 37 39. Иначе входът за събитието е свободен.

Повече за събитието и организацията за изкачване може да научите във фейсбук

Не пропускайте да следите и страницата на хижа Козя стена, защото страхотните хора около нея не спират да изненадват със страхотни събития и много добро планинско настроение.