fb
От издателстватаСпециални

„Лятна детективска история с таралеж“ открива морския сезон тази вечер

1 мин.

Книжният дебют на младия колумнист, сценарист и журналист Деян Копчев „Лятна детективска история с таралеж“, ще открие морския сезон в четенето тази година. Сборникът излиза с медийната подкрепа на „Аз чета“ и е четвърто заглавие на новото българско издателство „Deja Book“.

Премиерата на книгата е тази вечер от 19:00 ч. в Trip Ten, а основен гост на събитието ще бъде известният български актьор Христо Гърбов, който ще представи част от съдържанието пред посетителите в бара.

kpcheЧерноморието (и какво общо има таралежът с цялото нещо), как протича влюбването при сценарист на филми за възрастни, колко време може да бъде изтърпян писател без доходи, кои са гениите по квантова физика и как разхождат кучетата си в парка, защо едно грозно момче обожава да се снима и как това ще го доведе до щастието, колко точно красота може да компенсира глупостта и други разведряващи истории, взети от живота и превърнати в чудесна литература, ще забавляват от днес читателите на „Лятна детективска история с таралеж“. Сборникът съдържа и свежи илюстрации на Мария Недялкова, които обогатяват с допълнителен чар разказите в книгата.

Деян Копчев е роден в София през 1983 г., завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Публикувал е разкази, пътеписи и статии в „Литературен вестник“, „Стършел“, „Сега“, „24 часа“ и др. Сценарист е на хумористични предавания в Българското национално радио, писал е скечове за „Комиците“ и др.

[ + ]