fb
Ревюта

„Магическа книга на вълшебствата“ – интерактивни книжни чародейства

2 мин.
Magicheska kniga na vylshebstvata Jim Pipe

Magicheska kniga na vylshebstvataКой не е бил завладяван от идеята да бъде магьосник? Да може да лети, да забърква вълшебни отвари и да се преобразява? Интерактивната „Магическа книга на вълшебствата” на Джим Пайп (изд. „ИнфоДАР“) е точно за деца, които са любопитни да узнаят повече за магьосниците, техните работилници, магически пръчки, животни и още какви ли не интересни и страховити неща за магьосничеството.

Това е забавен наръчник за запознаване със света на магиите, вълшебствата, заклинанията, магическите отвари и много друга интересна информация. С включените дискове и водещи карти малките читатели могат да създадат добавена реалност и да се почувстват като магьосници. Е, с малко повече въображение, защото добавената реалност е доста тромава и недоизпипана в сравнение с актуалните компютърни игри. Тези, които все пак решат да опитат, ще могат да полетят с метла (внимание, може да е болезнено!), да се преобразят в едно популярно животно (голям смях пада), да се научат да пишат магически символи и да поупражнят противозаклинанията си (много е полезно). А накрая тези, които се чувстват достатъчно уверени, могат да се заемат с 3 магии за напреднали. За улеснение на всички има включен и кратък магически речник.

На мен като почитател на сагата за Хари Потър много от нещата в книгата ми бяха познати, за други прочетох за първи път, а пък някои ми се сториха твърде невероятни. Накратко, „Магическа книга за вълшебствата” ще ви позволи поне за няколко часа да забравите ограниченията на реалността и да се пренесете в света на магиите. Чудесните илюстрации определено помагат доста в това отношение.

Всъщност, докато пиша, под прозореца ми подскача групичка нахални и кресливи свраки. Според книгата може да се пророкува по броя на свраките в едно ято. Дали да не опитам?

Вал и Карин също са се забавлявали с книгата, както можете да видите от видео ревюто.

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.