fb
10, които...Специални

MBA програма в престижно училище – 5 причини да погледнете лично на този избор за бъдещето си

4 мин.

Престижната степен Магистър по бизнес администрация (MBA) има значителен принос за професионалното развитие през последния век. Тя си е спечелила солидна репутация отвъд корпоративния свят в почти всяка професионална област и индустрия и във всеки един континент. На 13 май в София водещи международни бизнес училища срещат изпълнителския талант чрез индивидуални срещи в рамките на българското издание на Access МBA&Masters Tour, на което „Аз чета“ е медиен партньор.

Днес стотици хиляди бизнес специалисти активно кандидатстват за прием в бизнес училища по свой избор. В същото време, водещите международни MBA програми също инвестират време да общуват лично с бъдещи кандидати, за да изградят разнообразен MBA клас и мрежа от възпитаници. Процесът на подбора на MBA изисква по-задълбочено проучване и размисъл.

Ето защо индивидуалните MBA срещи са изключително важни в процеса на подбор. Даваме ви и 5 причини защо трябва да приемате този вид образование лично:

1. MBA е личен ангажимент

Вземането на решение за MBA обучение е въпрос на професионално развитие, начин на живот и бъдещо развитие. Личният характер и подходът на училището са важни фактори, които MBA кандидатите трябва да вземат под внимание. Как различните MBA програми отговарят на очакванията ни е лесно да разберем, като говорим лично с техните представители.

2. Бизнес срещи с бизнес училища

MBA кандидатите, които са твърдо решили, се възползват от възможността да говорят за бизнес с MBA представителите лице в лице. Те разбират кои бизнес училища ще им дадат възможност да постигнат своите лични и професионални цели. MBA срещите също така позволяват на кандидатите да получат обратна връзка за това каква е конкуренцията за прием в училището.

3. 25 конструктивни минути

Access MBA лице в лице събитието дава възможност на кандидатите да се срещнат с представителите на училищата, които са били внимателно подбрани, така че да отговарят на техния професионален опит и очаквания. Така училището и MBA кандидатът вече се познават и всяка 25-минутна среща преминава в обсъждане на темите с най-голяма важност.

4. Спечелете си предимство при приема

Участниците в MBA лице в лице събитието предварително добиват представа за това какви са им шансовете за прием като задават правилните въпроси и демонстрират своите най-добри презентационни умения. Сред водещите, и следователно най-конкурентните, бизнес училища, които участват в Sofia Access MBA събитието на 13 май са IESE Global Executive MBA, Vienna University of Economics and Business – WU Executive Academy, IE Business School, SDA Bocconi, Bentley University, AUBG и много други.

5. Професионални насоки в реално време

Получаването на MBA степен се случва веднъж в живота и MBA кандидатите ценят съвета на експерта. Преди, след и между срещите с бизнес училищата посетителите могат да получат безплатна MBA консултация по всеки един аспект на MBA подбора, подготовката за GMAT, възможностите за финансиране и MBA стратегиите за кандидатстване, което ще помогне за гарантирането на една успешна инвестиция в бизнес образованието.

Защо да се замисля за MBA?

  • При завършилите MBA програми беше наблюдавано повишение с 81% над средната им заплата преди бизнес училището. След период от шест до осем години годишната заплата се увеличи с още 64% до около USD 169,000 на година. (според класацията на най-добрите бизнес училища на Bloomberg BusinessWeek за 2015 г.)
  • По-висок процент от компаниите в Азиатско-тихоокеанския регион, Европа, Латинска Америка и Съединените щати планират да наемат завършили MBA програми през 2016 г. в сравнение с тези, които са направили това през 2015 г. Базираните в САЩ компании планират да предложат на наскоро завършилите MBA програми стартова средна основна заплата в размер на USD 105,000 през 2016 г. (според доклада от проучването на корпоративните рикрутъри на GMAC за 2016 г.)
  • 88% от проучените корпоративни рикрутъри, които работят директно с участващите бизнес училища планират да наемат наскоро завършили MBA програми през 2016 г. (според доклада от проучването на корпоративните рикрутъри на GMAC за 2016 г.)

Срещнете се лично с директорите по прием на студенти на водещи бизнес училища след броени дни! Събитието на Access МBA&Masters Tour на 13 май е между 9:30 – 15:30 в Хотел „Балкан“ София. Онлайн регистрацията е безплатна на адрес www.accessmba.com. При регистриране най-малко 10 дни преди MBA събитието, участниците ще получат оценка на профила и персонализирана консултация, за да открият най-подходящите бизнес училища на събитието.

[ + ]