fb
НовиниПо света

Мемоарите на Мишел Обама ще излязат през ноември

2 мин.

Дългоочакваните мемоари на бившата първа дама Мишел Обама ще излязат на 13 ноември, съобщава Publishers Weekly. Книгата, озаглавена Becoming, ще бъде преведена и публикувана едновременно на 24 езика с логото на издателство Crown Publishing.

През февруари 2017 г. Penguin Random House сключи знакова сделка със семейство Обама за две биографии. Споразумението с Барак Обама и Мишел Обама е струвало на издателската група близо 65 милиона долара.

В своето изявление по повод новината Мишел Обама споделя, че написването на мемоарите е било дълбоко лично преживяване:

Надявам се пътешествието ми да вдъхнови читателите да намерят смелостта да се превърнат в хората, които копнеят да бъдат. Нямам търпение да споделя историята си.

Мишел Обама е считана за една от най-популярните първи дами в историята на САЩ. Книгата ще хвърли светлина върху преживяванията, оформили живота на първата афроамериканка, служила на тази позиция – от детството й в Чикаго, през кариерата и майчинството, до пътя, който извървява заедно със съпруга си Барак Обама към Белия дом. В мемоарите си тя ще разкаже и за трудностите, с които се е сблъскала при отглеждането на двете си дъщери насред противоречивата политическа обстановка във Вашингтон.

Becoming ще бъде публикувана също в електронен и аудиоформат. Ноемврийската й премиера ще даде началото на национално и международно турне за промотирането й.

Penguin Random House работи в сътрудничество с фондацията на името на президентското семейство (The Obama Foundation) за даряването на един милион книги на американската неправителствена организaция First Book, чиято мисия е набирането на нови четива за деца в нужда.

Снимка на публикацията: Fortune