fb
НовиниПо света

Мемоарите на принц Хари станаха най-бързо продаваната нехудожествена книга в Обединеното кралство

1 мин.
GETTY IMAGES

Мемоарите на принц Хари Spare, които официално бяха пуснати в продажба във вторник, се превърнаха в най-бързо продаваната нехудожествена книга в Обединеното кралство, обявиха от издателството.

Spare вече е продадена в 400 000 копия под формата на физически, електронни книги и аудио формати, според Transworld Penguin Random House, британско подразделение на Penguin Random House, пише Forbes.

Единствените книги, които са регистрирали по-големи продажби през първия си ден от пускането на пазара, са тези за „другия Хари“, каза в изявление управляващият директор на Transworld Лари Финлей, имайки предвид най-продаваните художествени книги от поредицата за момчето магьосник – Хари Потър.

Най-голямата верига книжраници в Обединеното кралство Waterstones обяви, че не е регистрирала толкова висок брои предварителните поръчки от десетилетие. Spare е най-продаваната книга и в Amazon още от миналата седмица.

Испаноезичните версии на Spare бяха погрешно пуснати на рафтове в четвъртък в Испания, което доведе до изтичане на някои от най-шокиращите разкрития в мемоарите дни преди официалната дата на публикуването им. Сред най-скандалните изявления, направени от Хари в книгата, са обвиненията за физическа агресия от страна на брат му принц Уилям по време на спор през 2019 г., подробности за връзката на Хари с баща му крал Чарлз III и съпругата му Камила, твърдения, че Хари е убил 25 души по време на службата си в британската армия, описания как Хари е загубил девствеността си и фактът, че е употребявал наркотици като тийнейджър.