fb
БългарияНовини

Милен Великов събира книги за читалището от своето детство

2 мин.

Специалистът по управление на човешките ресурси Милен Великов стартира кампания за събиране на книги, с които да обнови фонда на читалище „Съзнание“ в Згалево, обл. Плевен.

„Бих се радвал на съдействие от всеки един, който има желание, има ми доверие и намерим удобен начин, да съберем определен тип литература, която да закарам от името на всички дарили в селото на моето детство“, призовава от профила си във Facebook създателят на подкаста „Капиталът човешки с Милен Великов“.

Даренията трябва да са предимно детска литература от български и чужди автори, фантастика, исторически книги, литература за самопознание. Събират се единствено издания, публикувани след 2010 г. Книги, които да са в цялост и състояние, което дава възможност за лесно транспортиране и моментално четене. Инициативата ще продължи до 8 юни, а Великов ще осигури личен транспорт до читалището.

„Ако някой иска да дари пари, с които да се закупят книги – имам Revolut или банкова сметка. Няма да злоупотребя с дареното. Гарантирам прозрачност при разходването на бъдещите парични дарения (ако има такива), които ще отидат единствено и само за книги“, обясни HR експертът. Той е категоричен, че ще предостави информация и за дарителите.

„Разходите по транспорт поемам аз, като се надявам да доставим качествена литература за хора, които имат потребност и желание да я прочетат от сърце. Нека ги подпомогнем“, пише още Великов, където може да даде допълнителна информация или да отвори на запитвания.

Можете да се включите в инициативата, като се свържете с Милен Великов във Facebook.