fb
БългарияНовини

Над 100 стихосбирки в надпревара за престижната наградата “Христо Фотев”

1 мин.

христо фотевНад 100 книги ще се състезават за престижната награда в Националния конкурс за поезия „Христо Фотев“ 2016 г., съобщава ИА „Фокус“. Големият интерес превръща литературното събитие в едно от най-големите и очаквани в страната.

По традиция наградите от конкурса се връчват на рождения ден на поета – 25 март. Акценти в тазгодишната церемония са спектакъл по стихове на Фотев и тържествено връчване на наградите, осигурени от Министерството на културата, Община Бургас и Съюза на българските писатели.

Община Бургас предварително обявява и проявите, съпътстващи събитието:

От 13-и до 31-ви март в Дом на писателя ще бъде подредена фотоизложба „Портрети на Фотев от Вяра Стефанова“.

На 11 март, от 9:00 до 18:00 часа, в Дома на писателя ще се проведе ученически конкурс за изпълнение на стихове на Фотев.

На 14 март, от 18:00 часа, в Дом на писателя започва представяне на антология избрани стихове на Христо Фотев (изд. „Прозорец“).

На 23 март, от 18:00 часа, в Дом на писателя започва представяне на антология „Спомен за един жив“ – стихове на наградени и номинирани в конкурса.

На 25 март, от 12:00 часа, ще се проведе традиционното поднасяне на цветя от бургазлии и приятели при паметника на поета в приморски парк – Алея „Христо Фотев“.