fb
От издателстватаСпециални

Над 400 участници в конкурса на Сиела “Нов български роман”

1 мин.

Близо 400 ръкописа са изпратени до Сиела за участие в анонимния конкурс “Нов български роман”, съобщават от издателството на сайта си. Надпреварата бе обявена в началото на годината, а до 17 юни кандидатите трябваше да изпратят непубликуван досега ръкопис в електронен вариант, с който да се състезават за възможността да спечелят награда от 3000 лв.

Поради огромния интерес от „Сиела“ удължават срока за прочитане на творбите и ще обявят кратък списък на номинираните романи на 17 септември.

„Тъй като бихме искали да отдадем нужното време на всеки един ръкопис, за да сме сигурни, че вашият труд е получил дължимото му внимание, решихме да удължим срока за разглеждане на текстовете с няколко седмици. И така ще прекараме знойните летни дни в четене и търсене на следващата литературна сензация“, пишат от издателството.

Победителят в конкурса ще бъде обявен на 20 октомври, а премиерата на романа ще бъде в дните около Софийския международен панаир на книгата 2014 през декември. Носителят на голямата награда в конкурса “Нов български роман” ще бъде определен от 5-членно жури в състав Любен Дилов-син, Амелия Личева, Ваня Щерева, Пепа Георгиева и Захари Карабашлиев.

[ + ]