fb
От издателстватаСпециални

Награденият с Costa дебют на Ема Хийли излиза на български през март

1 мин.

ема хийлиРоманът „Elizabeth Is Missing” на Ема Хийли, който спечели наградата Costa за дебют през 2014 г., ще бъде публикуван на български през месец март, съобщават от издателство Orange Books.

Българските издатели на „Elizabeth Is Missing” споделят вълнението си от работата по книгата и допълват, че романът ще въвлече читателите „в разпокъсания свят на една възрастна дама, която страда от Алцхаймер. И макар да забравя постоянно какво е правила предишния ден, се опитва да открие своята приятелка Елизабет, която е изчезнала мистериозно…“

Дебютният роман на Хийли беше добре приет и от читателите, и от критиката, като освен награда Costa получи и редица номинации за престижни награди, сред които National Book Awards 2014 и Dylan Thomas Prize 2014.

Costa Book Awards се връчват на най-добрите автори от Великобритания и Ирландия за творби, излезли от печат предишната година. Отличават се победителите в пет отделни категории, а от тях се избита Книга на годината. Този приз се е утвърдил като една от най-престижните литературни награди на Обединеното кралство. Тазгодишните победители може да видите тук.