fb
10, които...Специални

Най-добрите книги за играта на покер

3 мин.

Advertorial

В тази публикация ще направим кратко ревю на някои от най-добрите книги за тази вълнуваща игра на карти, които всички любители на покера трябва да имат във своята библиотека.

pokerПървата книга от нашия списък, която определено си заслужава да прочетете е „Харингтън за онлайн кеш игрите: 6-Макс Ноу-Лимит Холдем покер игрите“ от Дан Харингтън и Бил Робертие. В тази книга двамата автори разкриват ключови идеи и умения, които трябва да усъвършенства всеки покер играч, който иска бъде успешен в света на онлайн покера, различаващ се значително от казино игрите. Харингтън разкрива в детайли своите стратегии за пре-флоп и пост-флоп в покер игрите с малки залози.

Следващата книга в този списък е Приложения на Ноу-Лимит Холдем покера от Матю Жанда. Това издание съдържа много теории за това как всеки играч може да изгради своя сигурна стратегия за победа над опитни и по-добри съперници на покер масата. Един от най-важните моменти в кариерата на всеки покер играч e когато осъзнае, че познанията му как да изиграе добре дадена ръка са непълни без познанието как да изиграе и останалите ръце от своя рейндж.

Двете издания на Харингтън и Робертие за „Как да побеждаваме в Ноу-Лимит Холдем покер кеш игрите“ също са сред книгите, които трябва да притежава всеки играч със сериозен интерес към покера. В тези издания Дан и Бил излагат ключови концепции за това как да направите своята игра на покер маса успешна, като съобразявате залозите си с размера на вашия стек и силата на ръцете, които притежавате. Двамата автори разкриват и как да се възползвате по най-добрия начин от увеличаването на пота. В книгата са заложени основни идеи и елементи от кеш игрите на Ноу-Лимит Холдем покера. Как да играете агресивно или предпазливо на флопа и пре-флопа, и много други. Във второ издание на книгата Харингтън и Робертие разкриват важни стратегии за игра при търн и ривър, като според авторите това са двата най-важни момента в тази разновидност на покера. В нея Дан и Бил описват още как да решите кога да заложите и кога да се откажете от залога, и как да управлявате успешно вашия банкрол.

sitngomoshmanСледващата книга в нашата класация е „Експертни съвети как да печелим хедс-ъп покер мачове“ от Колин Мошман. Преки сблъсъци на покер масата между двама играчи, могат да настъпят във всеки един момент, дори и когато всички места са заети. Понякога и най-опитните играчи е трудно да контролират нивото си на агресия в такива случаи, след като хедс-ъп двубоите изискват да залагате и да вдигате залозите в много ръце. В тази книга са поместени основни стратегии, стилове на игра, начини за манипулация размера на пота и други ключови концепции за кеш игрите и турнирите.

Последната книга, която ще разгледаме е „Ноу-Лимит Холдем покер за професионалисти“ от Мат Флин, Съни Мехта и Ед Милър. В тази книга авторите ни учат как да играете и мислите като професионалисти. Как да определяте размера на вашите залози, да управлявате пота, да манипулирате вашите опоненти, да избягвате фатални грешки и кога да заложите всичко.

Това са само малка част от добрите книги, които може да намерите за да подобрите вашите умения, без значение дали сте професионалист или просто любител на тази интригуваща игра на карти .