fb
БългарияНовини

Наръчник за Pokemon Go излиза на български през септември

2 мин.

Наръчник за мобилната игра Pokemon Go и два детски романа с истории от света на покемоните ще излязат на българския пазар през септември, съобщават от издателство „Егмонт България“.

Наръчникът за Pokemon Go ще съдържа трикове, съвети, идеи, представяне на покемоните и покемонитехните възможности и информация от професионални играчи. Автор на книгата е Кейси Холтър.

Два романа от поредицата „Кемп Пикачу“ – Welcome to Camp Pikachu („Добре дошли в Кемп Пикачу“) и Capturing Cresselia („Залавянето на Креселия“) също ще зарадват почитателите на симпатичните създание. Автор на историите за ловци на покемони, които пресъздават света на любимите на малки и големи видеоигри и анимационни серии, е Алекс Полън.

Вече билозо 20 покемоните завладяват въображението на децата от цял свят и им разкриват завладяващия си свят. Покемоните са въображаеми същества с различна форма и размер, които живеят сами в дивата природа или в близост до хората.

Покемоните биват отглеждани и тренирани от своите собственици, наречени „треньори“. По време на приключенията си създанията се развиват, добиват опит и дори в определени случаи еволюират и стават по-силни. Към момента над 700 същества населяват вселената на покемоните.

Pokemon Go e интерактивна игра, пресъздаваща света от известната анимация. Само седмица след излизането си в началото на юли 2016 г. играта предизвика небивал интерес в реалния и виртуалния свят – потребителите й надхвърлят тези на американския Twitter – 65 млн. души. 

Мобилното приложение използва т. нар. добавена реалност, която комбинира компютърно генерирани образи с реалната среда. Целта на играта е улавянето на известните покемони с помощта на GPS-a и камерата на смартфона на играча. Така приложението принуждава потребителите да излязат навън и да се разхождат в реалния свят в търсене на създанията.

[ + ]