fb
БългарияНовини

Национален конкурс „Елиас Канети“ за художествена творба по мисъл на писателя

1 мин.
pametnik_canetti

Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети” – Русе и Международно дружество „Елиас Канети” обявяват конкурс за художествена творба на тема „Познание, което не си се осмелил да имаш” (Елиас Канети, из „Записки 1942-1985), съобщава сайтът на дружеството. В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас. Те могат да изпратят есе, стихотворение, рисунка, или кратък разказ „характеропис“ – в рамките на проекта „Слуховидецът“. Срокът за участие е 11 април 2016г.

Предвидени са грамоти и предметни награди за първите три места във всеки жанр. Отличените творби ще бъдат представени на литературно четене и изложба в Австрийската библиотека в Международно дружество „Елиас Канети“ – Русе на 25.04.2016 г., ще бъдат преведени на немски език и ще бъдат включени в представителните изяви на дружеството.

Адрес за изпращане на творбите: по електронен път: pgiu-ruse@jusoft.net; на хартиен носител: гр. Русе – 7000, ул. „Борисова” 22, ПГИУ „Елиас Канети” – Русе, Калина Пенева.

Подробен регламент на конкурса можете да прочетете на сайта на Международно дружество „Елиас Канети“.

Международно дружество „Елиас Канети“ е основано през 1992 като научно дружество. Неправителствената организация не само посвещава дейността си на изучаването на творчеството на Елиас Канети, но също така се опитва да работи в духа на Канети, като подпомага гражданското образование, изкуството и културата.

Снимка – община Русе. Бюст-паметник на Елиас Канети