fb
БългарияНовини

„Непосилното битие на литературата“ дискутират в сряда

1 мин.
Neposilnoto bitie na literaturata

С дискусия на тема „Непосилното битие на литературата“ продължава програмата „Отправна точка“ на MoveBG, която цели да насочи вниманието ни към ценностите като обединител на обществото. Тя ще се излъчва на живо онлайн в сряда, 26 ноември, от 17:00 ч в специалния youtube канал на Move BG (ще може да се следи също и на „Аз чета“ и сайта на гражданската платформа)

В онлайн дискусията за съвременната литература ще вземат участие писателят и главен редактор на издателство Сиела Захари Карабашлиев, поетесата и журналист Белослава Димитрова, издателят и управител на ИК „Жанет 45“ Манол Пейков и нашият редактор от „Аз чета“ Павлина Радославова. Модератор на дискусията ще бъде Надежда Дерменджиева, която е автор на сборника с разкази „Без упойка„.

Организаторите на събитието обещават с дискусията „да открехват вратите на литературния свят, в който съществуването на единия е безсмислено без съществуването на другия и в който не е сигурно дали изкуството е отражение на живота или обратното“.

Повече информация за събитието и участниците може да научите в сайта на MoveBG.

Присъединете се и във фейсбук събитието, за да следите всички подробности около дискусията.

Не забравяйте да следите и самия разговор в сряда, когато на „Аз чета“ ще споделим линк за директно гледане .

Вижте още запис на дискусията на MoveBG „Литературно четене без субтиТРИ“ с Георги Господинов, Александър Шпатов и Ваня Щерева от миналия месец, отново част от програмата „Отправна точка“.

[ + ]